OVER MIJ

Helena is mijn naam, tof met dat helende stukje erin!
Mijn man heet Pim en ik ben mama van twee prachtige dochters, Bo en Fé. Ze bieden mij elke dag de uitdagingen om te blijven groeien.

Als enthousiaste onderwijzeres vertoef ik graag tussen kinderen. Eerst in een ervaringsgerichte school, nadien in de Freinetschool van Mechelen. Ik was er al onderwijzeres, zorgleerkracht, turnjuf en kleuterjuf. Ik hou van beweging, creativiteit en nieuwe uitdagingen.

Dit vond ik ook terug in alle opleidingen die ik naast mijn job en doorheen de jaren volgde. 

Tijdens de opleidingen Creatieve Therapie kwam vooral het creatieve, intuïtieve en het intense proces dat dit met zich meebrengt naar boven. Wat er binnenin leeft naar buiten brengen via kleur, vorm & beweging. Zo mooi!

De 2-jarige opleiding tot Kindertolk® heeft mijn ogen helemaal geopend: plots kwam ik echt thuis in mezelf en leerde ik ontdekken wie ik werkelijk ben. Ik besefte hoe mijn eigen kinderen en de leerlingen in de klas mij veel inzichten boden. Ze hielden me een spiegel voor om te kijken naar wat er bewust en onbewust in mezelf leefde. Intens!

De 3-jarige B-One® coach opleiding maakte dit plaatje compleet. Bij B-One® kreeg ik nog meer mogelijkheden en tools aangereikt om me meer bewust te worden van de blokkades in mijn systeem. Dankzij deze methode kon ik ze nu ook daadwerkelijk verwerken en liefdevol bevrijden. Heerlijk! 

De 2-jarige opleiding tot Sjamanistische healer zorgde voor een nog grotere bezieling en bedding in mijn werk en ook in mijn dagelijks leven. Wat een verdieping!

In de Psychodynamica kreeg ik zicht op tijdlijnen en communicatielijnen. Ook werd hier duidelijk dat het inzetten van klank en geur zeer goed werkt om heling te stimuleren. 

Bij het Opstellingswerk ervaarde ik vooral dat de ruimte die gecreëerd wordt een plaats kan zijn waarin je, met een open blik en dankzij de concrete opstelling, inzichten en ervaringen kan verkrijgen in situaties en relaties. Heel verhelderend!

Als Bewustwordingscoach heb ik nu de mogelijkheid om mijn kennis, intuïtie, creativiteit en ervaring in te zetten om anderen te helpen. Dat is de grootste voldoening die ik me kan wensen❤️


WAAROM IK
Waarom dit anders is ?

Mensen zeggen me dat ze vooral heel veel warmte en liefde voelen tijdens mijn begeleiding. 

 Jij zet zelf de stappen en ik ben er voor jou om jou hierin te begeleiden...  

Door de verscheidenheid aan technieken & oefeningen, is er voor ieder wat wils. 

Zo komt er vaak een doorbraak dankzij een nieuwe benadering en/of zienswijze.


Mijn opleidingen 

Onderwijzeres (1998-2001)
Katholieke Hogeschool Leuven, 
Departement Lerarenopleiding Heilig Hart, Heverlee
 
Creatieve Therapie (2001-2002)
Hogeschool Limburg, studiegebied Gezondheidszorg
 Voortgezette opleiding, Optie Creatieve Therapie, Hasselt
 
Creatieve Therapie (2011-2014)
Opleidingscentrum CREAZIN, Brugge
 
Kindertolk® (2015-2017)
Present Child methode van Janita Venema
Trainingscentrum Zienderogen Beter, Antwerpen
 
B-One Coach® - Wortelwerker (2018-2021) 
Opleiding van Yves Boone, Boechout

 Psychodynamica (2021-2022)
Opleidingscentrum GEA, Zwalm
 
Sjamanistische Healer - Shamanic Practitioner (2021-2024)
Anam Cara, Roel Crabbé, Orval

Opstellingswerk (2024)
Aardbeleving, Beringen